20% تخفیف ویژه 1403

شستن فرش در آپارتمان قوانین شستشوی فرش در حیاط و بام خانه

از آنجایی که امروزه اکثر خانه‌ها آپارتمانی شده؛ اطلاع از شیوه صحیح شستن فرش در آپارتمان و قوانین مربوط به آن برای هر فرد آپارتمان‌نشینی ضروری است. ما در این مقاله چند روش کاربردی را برای شستن فرش در حیاط و اتاق و قوانینی که باید در آپارتمان برای فرش شویی رعایت کنید توضیح داده‌ایم.

چند نکته مهم در مورد شستن فرش در آپارتمان

اگر تا کنون فرش منزل‌تان را در آپارتمان نشسته‌اید؛ رعایت نکات زیر را حتما مد نظر قرار دهید:

  • یک فضای مناسب برای فرش شویی در نظر بگیرید. مثلا حیاط یا پشت‌بام مکان خوبی برای شستشوی فرش است. اگر به چنین فضایی دسترسی ندارید؛ استفاده از خدمات مراکز قالیشویی را به شما توصیه می‌کنیم.
  • تست رنگ‌دهی را روی فرش انجام دهید. برای این کار یک تکه پارچه پنبه‌ای را مرطوب کرده و در جهت خواب فرش روی سطح آن بکشید. اگر دستمال رنگی نشد؛ می‌توانید فرش را به روش‌هایی که در ادامه توضیح داده‌ایم در آپارتمان بشویید.
  • قبل از اینکه فرش را خیس کنید؛ با استفاده از یک جاروبرقی سطح آن را غبارروبی کنید.
  • به روش خشک کردن فرش حسابی فکر کنید. اینکه قرار است قالی را کجا پهن کرده تا خشک شود و اینکه آیا خشک کردن در سایه بهتر است یا زیر نور خورشید؟ از مهم‌ترین سوالاتی است که جواب آنها را باید قبل از شستن فرش در آپارتمان بدانید.

قانون شستن فرش در آپارتمان چیست؟

قانون شستن فرش در آپارتمان بستگی به توافقی دارد که بین ساکنین انجام شده است. بنابراین ممکن است در یک ساختمان از قبل توافق شده باشد که شستن فرش در خود واحد یا فضاهای باز مشاع مانند پارکینگ مجاز باشد و در یک ساختمان قوانین سختگیرانه‌تری حاکم باشد. بنابراین اگر تازه در ساختمان ساکن شده‌اید؛ بهتر است برای اطلاع از قانون شستن فرش در آپارتمان خود با مدیریت ساختمان صحبت کنید.

شستشوی فرش در آپارتمان با شامپو فرش

شستشوی فرش در آپارتمان با شامپو فرش

فرش‌هایی که زیاد آلوده و کثیف نیستند و لکه قدیمی روی‌شان وجود ندارد را می‌توانید به روش ساده زیر و به کمک یک شوینده تخصصی به نام شامپو فرش در خود واحد بشویید. برای این کار بهتر است از دستورالعمل زیر پیروی کنید:

  • با استفاده از یک جاروبرقی که قدرت مکندگی خوبی دارد؛ سطح فرش را کاملا غبارروبی کنید. وجود این گرد و خاک ریز در لابه‌لای تار و پود زمانی که کف شامپو را روی فرش می‌کشید ممکن است باعث کدر شدن رنگ شود.
  • دستورالعمل روی بسته‌بندی شامپو را بخوانید و آن را طبق این دستور آماده کنید. حلال اکثر این شامپوها آب است.
  • بعد از اینکه شوینده را با آب مخلوط کردید؛ کف به دست آمده را با استفاده از یک تکه اسفنج روی فرش بمالید.
  • اجازه دهید چند دقیقه‌ای این کف با الیاف فرش در تماس باشد تا بتواند آلودگی‌ها را کاملا در خود حل کند. در این مدت نباید روی فرش راه بروید.
  • سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب شده با آب خالی، قالی را آبکشی کنید.

شستشوی فرش در پشت‌ بام

در اکثر آپارتمان‌‌ها و مجتمع‌های مسکونی، شستن فرش در قسمت‌های مشاع مانند پارکینگ، حیاط و پشت‌بام ممنوع است. چرا که آب، برق و گاز این قسمت‌ها به صورت مشاع بوده و هزینه قبضش بین ساکنین تقسیم می‌شود. بنابراین به طور کلی نمی‌توان فرش را در پشت‌بام یا حیاط مجتمع‌های آپارتمانی شست.

البته در برخی از ساختمان‌ها، با توافق ساکنین انجام این کار بلامانع است. در این صورت معمولا پرداخت قبوض مشاع آن ماه خاص به عهده ساکن واحدی است که در مشاعات فرش شسته است. علاوه بر پرداخت این هزینه، ممکن است بابت تغییر رنگ موزاییک‌ها به‌دلیل رنگ دادن فرش و ایجاد خرابی در ایزوگام پشت‌بام خسارتی از طرف مدیریت ساختمان از شما دریافت شود. بنابراین به طور کلی شستن فرش در آپارتمان کار زیاد به‌صرفه و منطقی نیست.

هر چند وقت یک بار باید فرش را تمیز کنیم؟

اگر هفته‌ای یک بار روی فرش را با استفاده از یک دستگاه جاروبرقی مکنده تمیز کنید؛ در طول سال کمتر نیاز به شستشوی آن خواهید داشت. البته اگر بچه کوچک دارید یا از حیوان خانگی نگهداری می‌کنید و به صورت مداوم از روفرشی استفاده نمی‌کنید؛ ممکن است نیاز باشد که هفته‌ ای دو بار خانه را جارو کنید.

هر زمان که لکه‌ ای در اثر ریختن مواد غذایی، نوشیدنی و یا مایعاتی مانند جوهر و لاک ناخن روی فرش ایجاد شد باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و قبل از اینکه خشک و ماندگار شود آن را تمیز کنید. در غیر این صورت، احتمال تثبیت لکه وجود دارد. علاوه بر جارو کشیدن، بهتر است هر شش ماه یک بار اقدام به فرش شویی کنید. برای انجام این کار هم می‌توانید از روش‌هایی که توضیح دادیم استفاده کنید و هم با یک مراکز قالیشویی تماس بگیرید.

شستشوی فرش به روش سنتی

شستشوی فرش به روش سنتی

روش سنتی شستشوی فرش طی 4 مرحله زیر انجام می‌شود:

پاک کردن گرد و غبار

همانطور که در قسمت‌های قبلی نیز توضیح دادیم؛ قبل از اینکه فرش را خیس و سنگین کنید؛ برای جلوگیری از کدر شدن رنگش بعد از خشک شدن، حتما مرحله غبارروبی را جدی گرفته و آن را با دقت بالایی انجام دهید.

ابتدا باید مبلمان، صندلی‌ ها و هر وسیله ثابتی که روی فرش وجود دارد را بردارید. سپس کیسه جاروبرقی را تعویض کنید. اگر جاروبرقی بدون کیسه دارید؛ مخزن آن را از قبل خالی کرده و بشویید. در این مرحله قدرت دستگاه را روی بیشترین حالت تنظیم کرده و تمام سطح فرش را یک دست جارو کنید.

تمیز کردن لکه ها

از بین بردن لکه‌ها هم درست مانند غبارروبی مرحله مهمی در فرآیند شستن فرش در آپارتمان است. البته بهترین راه برای جلوگیری از ماندگاری این لکه‌ها این است که در همان ساعات اولیه تمیزشان کنید. اما اگر به هر دلیلی همان موقع موفق به انجام این کار نشدید؛ با استفاده از محلولی که با ترکیب مایع ظرفشویی و آب درست کرده‌اید؛ تا جای ممکن آثار لکه را از بین ببرید.

اگر لکه جرم دارد؛ مانند لکه شمع، ابتدا با استفاده از لبه یک چاقو پنیرخوری یا کاردک این جرم را از روی الیاف فرش جدا کرده و سپس باقیمانده لکه را به روشی که توضیح دادیم تمیز کنید.

شستشوی فرش

برای اینکه فرش ظاهر اولیه خود را حفظ کند و همیشه تمیز به نظر برسد باید حداقل سالی دو بار آن را بشویید. روش شستن فرش در اتاق به کمک شامپو فرش را در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم و در این قسمت قصد داریم به روش سنتی فرش شویی اشاره کنیم. این روش طی مراحل زیر انجام می‌شود:

  • فرشی که داخل حیاط یا روی پشت‌بام پهن کرده‌اید را با استفاده از چند سطل آب خیس کنید.
  • ترکیبی که با استفاده از کمی شامپو فرش، پودر لباسشویی دستی و کلر تهیه کرده‌اید را روی آن پخش کنید.
  • با فرچه این کف را روی الیاف بمالید تا کاملا کثیفی‌ها را از بین ببرد.
  • با شلنگ آب، فرش را آبکشی کرده و تمام کف‌ها را از روی سطحش تمیز کنید.
  • با یک پاروی پلاستیکی رطوبت اضافه فرش را بگیرید.
  • بعد از چند ساعت که آب فرش لوله شده رفت؛ آن را روی دیوار یا یک سطح شیب‌دار پهن کنید تا در مجاورت هوای آزاد خشک شود.

خشک شدن فرش در هوای آزاد

خشک شدن فرش در هوای آزاد

بهترین و مطمئن‌ترین روش خشک کردن فرش بعد از شستشوی آن، پهن کردنش در فضایی است که هوای آزاد در آن جریان دارد. این کار به الیاف فرش فرصت این را می‌دهد تا به صورت طبیعی خشک شود و رطوبتی داخل آن باقی نماند.

روش شستشوی فرش با بخارشوی

دستگاه بخارشوی هم وسیله خوبی برای شستن فرش در آپارتمان است. برای استفاده از این روش هم ابتدا باید روی فرش را جارو بکشید و لکه‌های مشهود را با استفاده از یک محلول لکه‌بر تخصصی پاک کنید. سپس کمی مخلوط جوش شیرین و نمک را روی سطح فرش پهن کرده و با بخار دستگاه بخارشویی این پودر را مرطوب و با استفاده از آن الیاف فرش را تمیز کنید.

اگر دستگاه بخارشوی معمولی ندارید و دستگاه شما مخصوص لباس است؛ می‌توانید سری دستگاه را در فاصله‌ای از فرش بگیرید که فقط بخارش با الیاف در تماس بوده و آن را مرطوب کند. سپس با استفاده از یک برس یا فرچه فرش شویی معمولی قالی را تمیز کنید. در نهایت هم باید یک دستمال میکروفیبر خشک را روی فرش بکشید تا گرد و غبار و ذرات اضافی پاک شوند. بعد از اینکه فرش کامل خشک شده روی آن را جارو بکشید.

بهترین محلول برای شستن فرش چیست؟

بهترین محلول برای شستن فرش چیست؟

شامپو فرش حل شده در آب بهترین محلول برای شستن فرش در آپارتمان و موکت شویی در محل است. این محلول هم قدرت پاک‌کنندگی بالایی دارد و هم به الیاف فرش آسیب نمی‌زند. فقط باید محصولی را انتخاب کنید که فاقد جوهر و ترجیحا با اسیدیته خنثی باشد. به غیر از شامپو فرش، ترکیبات زیر هم برای شستن فرش در آپارتمان گزینه‌های خوبی هستند:

سرکه و آب

کمی سرکه و آب را به نسبت مساوی در یک ظرف ترکیب کرده و یک محلول خانگی برای شستشوی فرش درست کنید. البته این ترکیب را باید قبل از استفاده، روی قسمتی از فرش تست کنید. اگر 5 دقیقه بعد از اسپری کردن آن روی سطح فرش، دستمالی که روی آن قسمت می‌کشید رنگی نشد؛ می‌توانید با خیال راحت از محلول سرکه و آب برای شستن فرش در آپارتمان استفاده کنید.

جوش شیرین و نمک

جوش شیرین و نمک هم ترکیب خوبی برای تمیز کردن الیاف فرش است. این ترکیب را روی فرش پخش کنید و بعد از چند دقیقه، روی آن اسپری آب سرد بپاشید. در حدی آب را اسپری کنید که فرش فقط کمی مرطوب شود. سپس برسی را با زاویه ۹۰ درجه روی فرش بکشید تا جوش شیرین و نمک تاثیر خود را روی الیاف بگذارند.

در آخر هم با یک دستمال یا حوله، رطوبت باقیمانده را خشک کنید و اجازه دهید تا فرش در هوای آزاد خشک شود. بعد از خشک شدن، با جاروبرقی ذرات اضافی جوش شیرین و نمک را جمع کنید.

جوش شیرین و صابون

کمی صابون را رنده کرده و با جوش شیرین ترکیب کنید. این پودر را در آب حل کرده و کف حاصل از آن را برای شستن فرش در آپارتمان مورد استفاده قرار دهید. ترکیب جوش شیرین و صابون قدرت تمیز کنندگی نسبتا بالایی دارد و می‌تواند هر گونه لکه و آلودگی را به راحتی تمیز کند.

علت زرد شدن فرش بعد از شستشو چیست؟

در اکثر مواقع وقتی فرش را در خانه می‌شویید؛ لبه‌ها یا ریشه‌های آن زرد می‌شود. این اتفاق به دلیل باقی ماندن آب کثیف حاصل از شستشو و رطوبت اضافی در بافت آن ایجاد می‎شود. بنابراین برای جلوگیری از زرد شدن قالی بعد از شستشو، بهترین روش این است که آب اضافه داخل آن را بگیرید.

برای این کار فرش را بعد از پاروکشی به صورت لوله روی سطحی شیب‌دار قرار داده تا تمام رطوبت داخلش خارج شود. سپس آن را در هوای آزاد و ترجیحا زیر نور خورشید پهن کنید تا خشک شود. فقط در این شرایط است که بعد از جمع کردن فرش از روی دیوار، هیچ لکه زردی روی آن باقی نمی‌ماند.

چطور زردی ریشه فرش را از بین ببریم؟

زرد شدن ریشه‌ها هم مشکل شایعی است که در زمان شستن فرش در آپارتمان ممکن است ایجاد شود. برای رفع این مشکل هم کافیست دو قاشق غذاخوری سرکه و همین مقدار نمک را در یک پارچ و نیم آب سرد مخلوط کنید.

سپس با استفاده از دستمالی که در این ترکیب خیس کرده‌اید؛ سعی کنید زردی ریشه را از بین ببرید. اگر این ترکیب اثر نکرد؛ از دو قاشق چای‌خوری جوش شیرین به جای نمک استفاده کنید تا بوی بد هم از بین برود. تا قبل از خشک شدن ریشه‌ها هم به هیچ عنوان روی فرش راه نروید.

شستن فرش در خانه بهتر است یا قالیشویی؟

از آنجایی که فرش‌ها در مراکز قالیشویی به روش مکانیزه و با استفاده از شوینده‌های تخصصی شسته می‌شوند؛ قطعا شستشوی فرش در این مراکز بهتر از شستن فرش در آپارتمان است. اگر مشکل کمبود وقت دارید و نمی‌توانید شخصا برای ثبت سفارش تماس بگیرید؛ با استفاده از خدمات قالیشویی آنلاین در تهران که یکی از سرویس‌های ارزنده قالیشویی نوین است می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌روز، سفارش خود را ثبت کنید.

4 1 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات
0
نظرتو به ما بگوx
تماس 1442