50% تخفیف ویژه پاییز و زمستان1403

آموزش خشك كردن فرش در خانه با ۳ روش کاربردی {مدت زمان}

رطوبت دشمن فرش است؛ چه از نوع دستی و چه از نوع ماشینی. این عامل می‌تواند علاوه بر کاهش عمر قالی، در ایجاد بوی بد نیز نقش مهمی داشته باشد. بنابراین اگر فرش منزل‌تان خیس شد؛ در اولین قدم برای نجات جان آن و جلوگیری از انتشار بوی بد در منزل، باید این رطوبت را با استفاده از روش‌ هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم خشک کنید.

البته این روش‌های خشك كردن فرش در خانه فقط زمانی پاسخگوی نیاز شما هستند که رطوبت به عمق الیاف نفوذ نکرده باشد؛ در غیر این صورت باید فرآیند شستشوی و خشک کردن را به متخصصین این حوزه بسپارید و برای جلوگیری از ایجاد پوسیدگی، به دنبال بهترین قالیشویی تهران که نزدیک به محل زندگیتان است بگردید. همانطور که در ادامه نیز مشاهده می‌‎کنید؛ روش‌هایی که در این مراکز استفاده می‌شوند با روش‌های خشك كردن فرش در خانه تفاوت زیادی دارند.

خشك كردن فرش در خانه با حوله

خشك كردن فرش در خانه با حوله

اگر به دلیل ریختن حجم زیادی آب روی فرش، قسمت گسترده‌ای از سطح آن خیس شده و به دلیل اینکه تازه آن را شسته‌اید نمی‌خواهید درگیر روند شستشوی مجدد آن شوید؛ بهترین راه این است که آن را زیر نور خورشید و یا جایی که هوا گردش مناسبی دارد پهن کنید و اجازه دهید به طور طبیعی خشک شود.

برای اینکه رنگ فرش زیر نور مستقیم خورشید تغییر نکند یک پارچه سفید نازک روی آن پهن کنید تا هم هوا روی سطح فرش جریان داشته باشد و هم اشعه مستقیم به رنگ‌ها نتابد. دقت کنید که برای خشک کردن فرش حتما نیاز نیست که آفتاب مستقیم باشد؛ شما حتی می‌توانید زیر نور آفتاب زمستان و در هوای ابری هم فرش خشک کنید. فقط باید محیط باز برای پهن کردن در دسترس داشته باشید.

اما اگر فقط کمی آب روی گوشه‌ای از فرش ریخته، بهتر است یک حوله جاذب روی آن پهن کنید تا رطوبت را به خود بگیرد و از نفوذ عمقی آن جلوگیری کند. فقط زمانی مجاز به استفاده از این روش هستید که زیر فرش خیس نباشد. بهتر است هر چند دقیقه یک بار هم حوله خیس شده را با یک حوله خشک دیگر تعویض کنید تا روند جذب رطوبت سرعت بیشتری پیدا کند.

اگر هنگام خشك كردن فرش در خانه متوجه شدید که حجم آب آنقدر زیاد بوده که به زیر فرش نیز نفوذ کرده است؛ باید سریع آن را برگردانید و اجازه دهید این قسمت نیز در مجاورت هوا باشد تا کپک نزند. می‌توانید یک تشت زیر فرش و درست در محل دقیقی که خیس شده پهن کنید و روی فرش را در معرض هوای پنکه یا فن قرار دهید.

اگر در فصل زمستان هستید؛ فرش برای خشک شدن در دمای پایین این فصل باید 48 ساعت در همین وضعیت بماند. همانطور که می‌دانید رطوبت و خیسی محیطی فوق‌العاده برای رشد قارچ است و هر جا که خیس باشد؛ بعد از مدتی با هجوم کپک و قارچ مواجه خواهد شد. بنابراین خشک کردن فرش از اهمیت بسیاری برخوردار است. این نکته را نیز فراموش نکنید که خشک کردن فرش به این روش و در منزل که دسترسی به تجهیزات خاصی نیست؛ کار زمان‌بری است و نیاز به صبر و حوصله دارد.

خشک کردن سریع فرش

روش خشک کردن سریع فرش با انواع خشک کن

جاروبرقی تر و خشک بهترین ابزار برای خشك كردن فرش در خانه است. اگر جاروبرقی شما فقط برای جمع کردن زباله‌های خشک است؛ اصلا با آن اقدام به انجام این کار نکنید. چرا که رطوبت می‌تواند وارد موتور شده و به این قطعه گران دستگاه صدمه وارد کند. البته جاروبرقی‌های صنعتی نیز وجود دارد که مخصوص خشک کردن و خارج کردن رطوبت از روی فرش و مبل هستند.

به این دستگاه‌ها وکیوم گفته می‌شود. وکیوم‌‎های صنعتی در جمع کردن رطوبت سطحی فرش عملکرد بسیار خوبی دارند؛ اما به دلیل عدم دسترسی به عمق الیاف، برای خشک کردن زیر فرش دستگاه مناسبی محسوب نمی‌شوند. بنابراین اگر روش خشك كردنی که انتخاب کرده‌اید این است؛ باید فکری به حال زیر فرش هم کنید.

خشك كردن فرش به کمک سشوار

خشك كردن فرش به کمک سشوار

سشوار هم وسیله خانگی خوبی برای خشك كردن فرش در خانه است. برای این کار لازم است که دستگاه را روی حرارت ملایم روشن کرده در فاصله‌ای مناسب از محل مرطوب فرش نگه دارید تا خشک شود. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که نباید سشوار را بیش از حد به فرش نزدیک کنید؛ چرا که ممکن است باعث سوختن الیاف شود. به خصوص اگر جنس این الیاف مصنوعی و پلاستیکی باشد.

معمولا چند روز طول می‌کشد تا فرش خشک شود؟

جنس فرش مهم‌ترین عاملی است که بر اساس آن می‌توان زمان لازم برای خشک شدن آن را تخمین زد. معمولا فرش‌هایی که از الیاف مصنوعی بافته شده‌اند خیلی سریع‌تر از فرش‌های الیاف طبیعی خشک می‌شوند و شانس آسیب دیدن‌شان بر اثر مرطوب ماندن نیز کمتر است.

چه راه‌حلی برای خشک کردن فرش ابریشمی وجود دارد؟

به طور کلی خشک کردن فرش‌های دستی، به‌خصوص اگر جنس الیاف‌شان ابریشم باشد بسیار دشوارتر از فرش‌های ماشینی است. از طرفی رطوبت گاهی ممکن است باعث پخش شدن رنگ در این فرش‌ها شود. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر فرش ابریشمی دارید که آب روی آن ریخته و خیس شده است؛ خودتان وارد عمل نشوید برای خشک شدن آن با یک مرکز قالیشویی معتبر تماس بگیرید.

خشك كردن فرش در خانه و در کارخانه قالیشویی چه تفاوتی با هم دارد؟

تفاوت زیادی بین روش خشک کردن فرش در قالیشویی و انجام این کار در منزل وجود دارد که مهم‌ترین‌شان عبارتند از:

  • خیس بودن فرش و خیس ماندن آن در بسیاری از مواقع باعث ایجاد بوی نامطبوع می‌شود. تا زدن فرش ماشینی که هنوز خوب خشک نشده؛ اصلی‌ترین علت رشد قارچ و کپک در الیاف آن است. در قالیشویی به دلیل استفاده از خشک‌کن‌های صنعتی که بدون آسیب زدن به الیاف می‌توانند رطوبت را از بین ببرند؛ دیگر خبری از کپک زدن فرش بعد از شستشو نیست.
  • در قالیشویی از گرم‌خانه‌های گازی برای خشک کردن استفاده می‌شود. به همین خاطر گرما می‌تواند در این محیط ایزوله و کاملا استاندارد به عمق فرش نفوذ کرده و صد در صد رطوبتی که طی فرآیند شستشو وارد این قسمت شده را از بین ببرد.
  • دستگاه‌های خشک‌‎کنی که در قالیشویی‌ها به کار برده می‌شوند به صورت تخصصی برای این کار طراحی شده‌اند؛ به همین خاطر زمان خشک کردن با استفاده از آنها بسیار کوتاه‌تر از زمانی است که قصد دارید این مرحله را در منزل و زیر نور خورشید انجام دهید. خشک کردن فرش زیر نور خورشید نه تنها می‌تواند به بافت آن آسیب وارد کند؛ بلکه از درخشندگی رنگ‌های قالی نیز می‌کاهد.
  • در برخی از قالیشویی‌ها، علاوه بر روش سنتی، فرآیند خشک کردن با استفاده از اتاق المنت نیز صورت می‌گیرد. با استفاده از این اتاق‌ها سرعت خشک کردن تا حد امکان کاهش پیدا می‌کند. دمای این گرم‌خانه‌ها به شکلی تنظیم می‌شود که تار و پود فرش آسیب نبیند.
    در این مقاله سعی کردیم بهترین روش‌های خانگی برای خشک شدن فرش را توضیح دهیم؛ اما به طور کلی می‌توان گفت که با توجه به مزایای خدمات قالیشویی، مثل روش‌هایی که برای از بین بردن بید فرش در این کارخانه‌ها استفاده می‌شود؛ سپردن فرآیند شستشو و خشک کردن فرش به افراد متخصص این مراکز بهترین محبتی است که می‌توانید در حق فرش منزل خود انجام دهید.
4.8 5 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات
0
نظرتو به ما بگوx
تماس 1442