20% تخفیف ویژه 1403

بهترین مواد شوینده و محلول برای شستن فرش در خانه {بدون دردسر}

فرش در خانه‌های ما ایرانیان همواره جایگاه به خصوصی داشته و بر همین اساس تمیز بودن و درخشندگی آن برای ما بسیار مهم است. امروزه قالیشویی‌های مجهز بسیاری در سطح کشور وجود دارند و برخلاف گذشته نیازی به شستن فرش‌ها در منزل نیست. با این حال برخی افراد ترجیح می‌دهند در خانه به شستشو و تمیز کردن فرش های خود بپردازند. اما برای گرفتن نتیجه مطلوب بایستی از بهترین محلول برای شستن فرش در خانه استفاده شود. بهترین مواد شوینده برای شستن فرش با توجه به الیاف و بافت آن و همچنین لکه‌ها و میزان آلودگی فرش متفاوت است.

استفاده نادرست از محلول‌ها و شوینده‌ها بدون توجه به این امر ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری را به بافت و رنگ فرش شما وارد کند. در این مقاله قصد داریم ضمن بررسی روش‌های صحیح شستشوی فرش به معرفی بهترین شوینده برای شستن فرش در خانه نیز بپردازیم.

تمیز کردن فرش‌ ها در دوره‌ های متناوب

یکی از سوال ‌های متداول بسیاری از افراد و به خصوص خانم‌ های خانه ‌دار این است که فرش‌ های خود را هرچند یک وقت یکبار تمیز کرده و یا بشوییم. در پاسخ باید گفت که بهتر است هفته ای یک بار را به جارو کشیدن و نظافت فرش‌ ها اختصاص داد. البته در صورت داشتن فرزند کوچک در منزل و یا نگهداری از حیوانات خانگی مانند خرگوش، گربه، سگ و… این زمان کاهش یافته و نیاز به نظافت بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این در صورت وجود هرگونه آلودگی یا لکه مانند چربی‌های ناشی از ذرات غذا، لکه جوهر و یا مایعات بر روی فرش‌ ها بایستی در اولین فرصت اقدام به تمیز کردن و زدودن لکه‌ها کرد. چرا که لکه‌ ها به مرور زمان بر روی فرش تثبیت شده و از بین بردن آنها سخت‌تر می‌ گردد. همچنین بهتر است هر ۶ ماه با استفاده از بهترین محلول برای شستن فرش اقدام کرده و بدین صورت به تمیزی فرش‌ها و ماندگاری بیشتر آنها کمک کنید.

شامپو فرش بهترین مواد شوینده برای شستن فرش

شامپو فرش بهترین مواد شوینده برای شستن فرش

از جمله شوینده‌ های مناسب و رایج برای شستشوی فرش‌ها در منزل می‌توان به شامپو فرش اشاره کرد. در ادامه نحوه نظافت فرش در منزل را با استفاده از این مواد شوینده به شما عزیزان آموزش می‌دهیم.

مرحله اول

در اولین مرحله ابزار شستشو از جمله فرچه یا مسواک کهنه، یک عدد حوله تمیز، آب گرم، جاروبرقی و بطری برای اسپری مواد شوینده آماده کنید. همچنین می‌ توانید به جای شامپو فرش از مایع ظرفشویی به همراه جوش شیرین نیز استفاده کنید.

مرحله دوم

با استفاده از جاروبرقی تمامی سطح فرش را به طور منظم و یک دست جارو کنید و از نبودن گرد و خاک و ذرات زباله بر روی آن مطمئن شوید.

مرحله سوم

مقداری آب داغ را با شامپو فرش مخلوط کرده و آن را داخل بطری اسپری قرار دهید. همانطور که اشاره شد می‌ توانید از مایع ظرفشویی و جوش شیرین نیز به جای این شوینده استفاده کنید.

مرحله چهارم

محلول شوینده را با استفاده از بطری روی تمام سطح فرش اسپری کرده تا به طور کامل مرطوب شود. سپس با یک فرچه نرم یا مسواک کهنه روی سطح فرش بکشید تا کف نماید. پس از تمیز شدن فرش و از بین رفتن لکه‌ های آن، می‌ توانید با حوله تمیزی نم و رطوبت اضافی فرش را بگیرید.

مرحله پنجم

تا خشک شدن کامل فرش صبر نمایید‌. بعد از آن با استفاده از جاروبرقی مجدداً تمام سطح فرش را جارو کنید. خالی بودن کیسه جاروبرقی باعث می‌ شود تا ذرات باقیمانده از مواد شوینده به طور کامل جذب شده و فرش کاملا تمیز گردد.

شستشوی سنتی فرش در منزل

برای اینکه بهترین نتیجه را از شستشوی سنتی فرش در منزل بگیرید بایستی حتماً از بهترین محلول برای شستن فرش استفاده کنید. در این بخش از مطالب به شما خواهیم گفت که روش های تمیز کردن و شستشوی سنتی فرش در خانه به چه صورت انجام می‌ گیرد.

تمیز کردن گرد و خاک

تمیز کردن گرد و خاک

نخست کلیه گرد و خاک‌ها و ذرات اضافی نفوذ یافته درون فرش را تمیز نمایید. برای این امر از جاروبرقی همراه با مکندگی بالا استفاده کنید. البته قبل از آن مبلمان و لوازم قرار گرفته بر روی فرش را جابجا کرده و تمامی قسمت‌ ها را به طور کامل جارو و تمیز نمایید. برای گرفتن نتیجه بهتر و مکش بیشتر گرد و غبار حتماً به فاصله و ارتفاع جارو نسبت به سطح فرش توجه کنید.

همچنین در طول هر ماه می‌توانید با پاشیدن مقداری جوش شیرین بر روی سطح فرش‌ها، جلوه‌ای درخشنده و تمیز به آنها بدهید. بعد از ریختن جوش شیرین به مدت چند ساعت صبر کرده تا بو و لکه‌های روغنی داخل بافت فرش جذب آن شده و سپس اقدام به جارو کردن نمایید.

از بین بردن لکه‌ های فرش

بهترین و مطمئن‌ترین روش برای از بین بردن لکه‌های فرش این است که بلافاصله نسبت به تمیز کردن و شستن آنها اقدام نمایید. چنانچه لکه به دلیل ریختن مایعات به وجود آمده، می‌توانید با استفاده از یک پارچه سفید یا دستمال کاغذی آن را تمیز کنید‌ ‌

برای برطرف کردن لکه‌های دارای جرم مانند پارافین شمع می‌توانید از کاردک یا لبه چاقو استفاده کرده و به آرامی آن را از سطح فرش جدا نمایید. توصیه می‌شود از مالش دادن و یا فشار اضافه لکه خودداری کنید چرا که باعث نفوذ بیشتر آن به داخل فرش شده و ممکن است لکه تثبیت شود.

شستشو و نظافت کلی فرش

شستشو و نظافت کلی فرش

در طول سال حداقل دو مرتبه نیاز به شستشوی اساسی و نظافت کلی فرش‌ها است. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه با استفاده از بهترین محلول برای شستن فرش اقدام کنید. همچنین می توانید با اجاره بخارشوهای سنگین و بکارگیری آن در روند شستشو، درخشندگی و جلوه بیشتری به فرش‌های خود ببخشید.

  • با استفاده از شلنگ آب تمام سطح فرش را به طور کامل خیس نمایید.
  • محلولی از ترکیب کلر، پودر دستی و شامپو را تهیه کرده و روی سطح فرش پخش نمایید.
  • به وسیله فرچه مناسبی تمام قسمت‌های فرش را کشیده تا به خوبی کف کرده و تمام آلودگی‌ها از داخل فرش بیرون آمده و تمیز شود.
  • در ادامه فرش را با استفاده از شلنگ آب آبکشی کرده و کف‌های باقی مانده را کاملا تمیز نمایید.
  • برای اینکه آب اضافی فرش گرفته شود می‌توانید از یک پارو کمک گرفته و در سمت خواب فرش آن را بکشید.
  • فرش را لوله کنید، البته در هر لایه بهتر است مجدداً آبکشی را انجام داده و در انتها فرش را روی سطح شیبداری گذاشته تا آب اضافی آن خارج شود.
  • در آخرین مرحله بایستی فرش را در معرض هوای آزاد و زیر نور خورشید پهن کنید تا به طور کامل خشک گردد. در شستشوی سنتی فرش هوای آزاد بهترین راه برای خشک شدن آن است. توجه نمایید که تا زمان وجود رطوبت داخل بافت فرش از پهن کردن و قدم زدن بر روی آن خودداری کنید.

استفاده از بخارشوی برای شستشوی فرش

استفاده از بخارشوی برای شستشوی فرش

بخارشوی علاوه بر اینکه سطوح صاف و یک دست مانند کاشی و سرامیک را تمیز می‌نماید برای شستشو و از بین بردن لکه‌های فرش نیز مناسب است. برای استفاده از این وسیله بایستی همانند روش‌های قبل ابتدا تمامی سطح فرش را از هرگونه گرد و غبار و ذرات اضافی با استفاده از جاروبرقی تمیز کنید. در مرحله بعد می توانید از  بهترین محلول برای شستن فرش جهت برطرف کردن قسمت‌های لکه‌ دار فرش نیز کمک بگیرید. سپس مخلوطی از نمک به همراه جوش شیرین را روی تمام سطح فرش پخش نمایید.

حال زمان به کارگیری بخارشوی است که می‌توانید از بخار آب دستگاه جهت مرطوب کردن مخلوط فوق استفاده کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر می‌توانید از چسب فرش یا سری میکروفایبر بهره بگیرید. چنانچه بخارشو جهت لباس استفاده می‌شود آن را در فاصله مناسبی از فرش قرار دهید تا دستگاه امکان ایجاد رطوبت کامل را در تمام سطح فرش داشته باشد. بعد از آن می‌توانید روی فرش را با استفاده از برس اسکراب کشیده و تمیز نمایید. در آخرین مرحله و برای تمیز کردن هرگونه ذرات اضافی و گرد و غبار باقیمانده روی فرش می‌توانید از دستمال میکروفیبر استفاده کنید. بعد از خشک شدن کامل فرش مجدداً آن را جاروبرقی بکشید.

استفاده از بهترین محلول برای شستن فرش

شوینده‌های بسیاری برای شستشو و تمیز کردن فرش وجود دارند که بایستی در استفاده از آنها حتماً به بافت فرش خود و نوع لکه‌های ایجاد شده در آن توجه داشته باشید. در ادامه لیستی از انواع بهترین محلول برای شستن فرش را معرفی و مورد بررسی قرار می‌دهیم.

محلول آب گرم و شامپو فرش

شامپو فرش به همراه آب گرم از بهترین محلول‌ها برای شستشو و تمیز کردن فرش به شمار می‌آید. البته شامپو فرش مورد نظر بایستی فاقد ترکیباتی مانند جوهر نمک بوده و در صورت لزوم دارای اسیدیته خنثی نیز باشد تا به رنگ و بافت فرش‌ها آسیبی وارد نگردد.

محلول و سرکه

از محلول های مناسب دیگر برای نظافت و تمیز کردن فرش‌ها به کارگیری محلول آب و سرکه است. این محلول از مقدار یک واحد سرکه و به میزان ۳ واحد آب به دست می‌آید. چگونگی استفاده از محلول فوق بدین صورت است که ابتدا آن را بر روی بخش کوچکی از فرش اسپری کرده و بعد از مدت ۵ دقیقه به وسیله یک پارچه نخی سفید  یا میکروفیبر آن را تمیز نمایید. همراه داشتن مقداری آب تمیز نیز برای شستشوی دستمال و استفاده مجدد آن توصیه می‌شود.

حتماً قبل از به کارگیری محلول آب و سرکه ابتدا آن را روی قسمت کوچکی از فرش خود امتحان کرده تا از ثبات و عدم تغییر رنگ آن مطمئن گردید.

ترکیب نمک و جوش شیرین

ترکیب نمک و جوش شیرین

محلول‌های ترکیبی دیگری به عنوان بهترین محلول برای شستن فرش وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به ترکیب نمک و جوش شیرین اشاره کرد. برای این امر مقداری نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید. همچنین مقداری آب سرد را داخل یک اسپری قرار داده و آماده نمایید. ترکیب فوق را بر روی تمام سطح فرش به صورت یک دست بپاشید و کمی زمان بدهید. بعد از آن آب سرد را بر سطح فرش به گونه ای اسپری کنید تا کمی مرطوب شود.

سپس به وسیله برس اسکراب و در زاویه نود درجه فرش را برس کنید تا ترکیب نمک و جوش شیرین به بافت فرش نفوذ کند.

در انتها می‌ توانید از یک حوله یا دستمال جهت تمیز کردن سطح فرش بهره گرفته و آلودگی‌های جدا شده آن را از میان ببرید. جاروبرقی نیز وسیله مناسبی برای جمع کردن باقیمانده نمک و جوش شیرین از داخل بافت فرش است.

محلول صابون و جوش شیرین

در صورت عدم دسترسی به محلول‌های ذکر شده از جمله شامپو فرش می‌توانید از محلول صابون و یا مایع ظرفشویی به همراه جوش شیرین نیز بهره بگیرید. ترکیب فوق از خاصیت تمیز کنندگی بسیار بالایی برخوردار بوده و قادر است تمامی آلودگی‌ها را از بافت فرش زدوده و آن را تمیز نماید. چرا فرش‌ها بعد از شستشو زرد می‌شوند
از جمله مشکلات شایع بسیاری از فرش‌هایی که در منزل شسته می‌شوند زرد شدن آنها بعد از شستشو است. مهمترین دلیل این امر آب کثیف باقیمانده داخل بافت فرش است که در فرایند شستشوی آن به خوبی گرفته نمی‌شود. به طور کلی یکی از مهم‌ترین مراحل شستشوی فرش به آبگیری کامل آن بعد از اتمام شستشو برمی‌گردد. فرش‌ها هر چقدر هم تمیز شسته شده و از بهترین محلول برای شستن فرش استفاده شود چنانچه رطوبت داخل آنها باقی مانده و به خوبی خشک نشوند باز هم بعد از شستشو آثار زردی روی آنها مشاهده می‌شود. بنابراین حتماً فرش‌ها را زیر نور آفتاب و در معرض هوای آزاد پهن نمایید تا به طور کامل خشک گردند.

برطرف کردن زردی ریشه های فرش پس از شستشو

برطرف کردن زردی ریشه های فرش پس از شستشو

برای برطرف کردن زردی ریشه‌های فرش می‌توانید از یک پارچ آب گرم به همراه دو قاشق نمک و ۲ قاشق سرکه استفاده کنید. پارچه سفید و تمیزی را داخل این محلول قرار داده و بعد از گرفتن آب اضافه آن را بر روی ریشه‌های فرش بکشید. این کار را تا جایی که ریشه‌ها کاملاً سفید شوند ادامه دهید.

برای تسریع و گرفتن نتیجه بهتر به جای نمک می‌توانید از دو قاشق جوش شیرین استفاده کنید. این کار ضمن سفیدی ریشه‌های فرش بوی نامطبوع آن را نیز برطرف می‌کند. تا زمان خشک شدن ریشه‌ها از قرار دادن لوازم و یا قدم زدن بر روی آنها خودداری کنید.

نکات مهم در استفاده از شوینده‌ های فرش

  • در زمان استفاده از شوینده‌های فرش حتماً اطلاعات کافی در خصوص ترکیبات آن داشته باشید  چرا که برخی مواد مانند جوهر نمک باعث آسیب به بافت و رنگ فرش می‌شوند.
  • از زیاده روی در مصرف شوینده و محلول‌های ترکیبی خودداری کنید. برخی به اشتباه تصور می‌کنند استفاده زیاد از مواد شوینده باعث تمیزی بیشتر فرش‌ها خواهد شد، در حالی که خارج ساختن این همه کف و محلول از بافت فرش بسیار سخت می‌گردد. این امر در نهایت باعث پوسیدگی و همچنین جذب آلودگی بیشتر توسط فرش می شود.
  • هنگام بکارگیری شوینده‌ها و شستشوی فرش از داشتن دستکش و ماسک غافل نشوید.

شستشوی فرش در منزل یا استفاده از خدمات قالیشویی

در این مقاله بهترین محلول برای شستن فرش در خانه را معرفی و مورد شرح و بررسی قرار دادیم. اما به هر حال شستشوی فرش‌ها و سپردن نظافت آنها به یک قالیشویی‌ معتبر به مراتب نتیجه بهتری را به دنبال دارد. چرا که در این مراکز از بهترین محلول‌ها و شوینده‌های استاندارد برای شستشو و لکه زدایی فرش‌های دستباف و ماشینی استفاده می‌شود. همچنین در قالیشویی‌های مجهز به دستگاه‌های مکانیزه روند آبگیری و خشک شدن فرش‌ها به درستی و به طور کامل انجام می‌گیرد.

3.4 5 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات
0
نظرتو به ما بگوx
تماس 1442