50% تخفیف ویژه پاییز و زمستان1403

شستوشوی مبل چرمی

مبل‌های چرمی یکی از محبوب‌ترین انواع مبل هستند که به نظر بسیاری از خریداران مبل، از جمله زیباترین انواع آن نیز به حساب می‌آیند. چرم به صورت کلی هرگز از مد خارج نمی‌شود و این موضوع، محبوبیت مبل‌های چرمی را نیز دائمی می‌کند. با این وجود، مبل‌های چرمی هم مانند هر نوع مبل دیگر یا انواع فرش از خطر لکه و کثیفی‌ها در امان نیستند. در صورتی که به درستی از مبلمان خود مراقبت نکنید، افت قابل توجهی را در ظاهر آنها مشاهده خواهید کرد.

در این مقاله قصد داریم به آموزش اصول شستوشوی مبل بپردازیم و راهکارهای موثر برای حفظ ظاهر زیبا و کیفیت مبلمان چرم را بررسی کنیم. اگر شما هم در خانه یا فضای کار خود مبل چرم دارید و به فکر درخشان نگه داشتن آن هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

روتین شستوشوی مبل چرمی

مبل‌های چرمی هم مانند سایر انواع مبلمان در دو حالت نیاز به مراقبت دارند. اولین حالت، مربوط به شستشوی روتین مبل‌هاست؛ یعنی برای حفظ درخشندگی و سطح براق مبلمان چرمی خود باید آنها را به صورت روزانه با روش خاصی تمیز کنید. این نوع تمیزکاری مبلمان بیشتر برای پاک کردن گرد و غبار روی مبل‌ها استفاده می‌شود. حالت دوم اما زمانی به کار می‌آید که یک لکه روی مبل ایجاد شده باشد. در صورتی که این لکه را در اسرع وقت از بین نبرید، علاوه بر این که پاک کردن آن سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود، احتمال باقی ماندن اثر لکه یا آسیب دیدن چرم مبل به دلیل ماندگار شدن لکه نیز وجود دارد.

اکنون می‌توانیم به آموزش شستوشوی مبل چرمی به صورت روتین و روزانه بپردازیم. برای این کار به امکانات زیادی نیاز نخواهید داشت و با محلول‌های خانگی نیز می‌توانید از مبل‌های خود مراقبت کنید. با توجه به قیمت شستوشوی مبل، بهتر است هزینه مبل‌شویی را برای مشکلات جدی‌تر مبل‌ها کنار بگذارید و شستشوی روتین را در خانه انجام دهید. در ادامه به آموزش تمیز کردن مبل چرمی خواهیم پرداخت:

شستشوی مبل

اصول شستوشوی روزانه مبل چرمی

  1. در صورتی که مبل‌های شما لکه خاصی ندارند و صرفا قرار است گرد و خاک آن را بزدایید، می‌توانید این کار را با محلول آب و صابون انجام دهید. برای این کار باید یک تکه پارچه تمیز را به محلول آب و صابون آغشته کنید و سطح مبل را با این پارچه تمیز نمایید. دقت کنید که پارچه نباید آنقدر پر از محلول آب و صابون باشد که آب از آن بچکد. در ابتدا آب پارچه را گرفته و سپس تمام سطح مبل را بکشید. پس از آن که با محلول آب و صابون تمام مبل را تمیز کردید، با یک پارچه خشک دیگر رطوبت آن را بگیرید. کار شستوشوی مبل چرمی شما برای امروز به پایان رسیده است! فردا باید دوباره همین روند را تکرار کنید.
  2. دقت کنید که گرد و غبار روی مبل چرمی می‌توانند به بافت آن آسیب بزنند و خراشیدگی ایجاد کنند. پس بهتر است کار شستشوی مبل را هر روز یا در صورت لزوم روزی دو بار انجام دهید و در انجام آن زیاد خشن نباشید تا ساییدگی در چرم مبل‌های شما به وجود نیاید.
  3. ممکن است آب و صابون به دلیل حجم بالای آلودگی‌های روی مبل نتواند آن را به درستی پاک کند. در این شرایط باید از محلول پاک‌کننده دیگری استفاده کنید دومین محلول پاک‌کننده مبلمان چرمی، ترکیب سرکه و آب مقطر است. نسبت مواد در این محلول باید با هم برابر باشند؛ یعنی برای 1 لیتر از این محلول نیاز به 500 میلی‌لیتر آب مقطر و 500 میلی‌لیتر سرکه خواهید داشت. استفاده از آب مقطر به این دلیل توصیه می‌شود که آب شیر ممکن است حاوی ناخالصی‌های مضری برای چرم مبلمان شما باشد. محلول شما که آماده شد، با همان روش قبلی باید مبل را تمیز کنید. در ابتدا دستمال تمیزی را در محلول فرو کرده و سپس آب اضافی آن را با پیچاندن دستمال بگیرید و در مرحله بعد سطح مبل را با دستمال آغشته به محلول سرکه و آب تمیز کنید. هر از گاهی که احساس کردید دستمال دیگر کثیف شده و خاصیت پاک‌کنندگی خود را از دست داده است، باید دوباره آن را بشویید و همین روند را ادامه دهید.
  4. در صورتی که رنگ چرم مبلمان شما سفید یا بژ باشد، علاوه بر محلول فوق می‌توانید از محلول آبلیمو و کرم تارتار (پتاسیم تارتارات) هم بهره ببرید. روش کار هم مشابه با همان چیزی است که در بخش‌های قبل به آن پرداختیم.
  5. دیگر محلولی که می‌توانید برای شستشوی چرم از آن استفاده کنید، شوینده‌های صنعتی مبلمان هستند. شستن مبل با این محلول‌ها نمی‌توانند ضرری برای مبلمان شما داشته باشند زیرا فرمولاسیون این شوینده‌ها مطابق با بافت چرم تهیه شده و جلوی آسیب‌دیدگی مبلمان شما را می‌گیرد. استفاده از این محلول‌ها هم بسیار آسان است. به مقدار کافی از محلول را روی دستمال اسپری کنید و مبل را با دستمال آغشته به شوینده شستشو دهید. دقت کنید که سطح مبل پس از شستشو می‌تواند مرطوب شود اما نباید کاملا خیس باشد.
  6. برای سهولت کار می‌توانید سطح مبل را به چند بخش تقسیم کنید و سپس هر بخش را شستشو داده، خشک کنید و به سراغ بخش بعدی بروید. با این روش کیفیت شستشوی شما افزایش خواهد یافت و لکه‌های کمتری پس از شستشو مشاهده خواهید کرد.

شستشوی مبل چرمی

 

پاک کردن لکه‌ها از روی مبل چرمی

در بخش قبل به صورت کامل با شستوشوی مبل چرمی به صورت روتین آشنا شدیم. اکنون می‌خواهیم ببینیم در صورتی که یک لکه خاص روی مبل بیفتد باید چه کاری انجام دهیم و از چه محلولی استفاده کنیم؟ پاسخ این سوال، به نوع لکه بستگی دارد. هر لکه‌ای برای از بین رفتن نیاز به محلول خاص خود دارد و با یک محلول به صورت کلی نمی‌توان همه لکه‌ها را پاک کرد. در ادامه، متداول‌ترین لکه‌های مبل را با پاک‌کننده مناسب آن به شما معرفی خواهیم کرد:

لکه روغنی

لکه‌های روغنی می‌توانند ناشی از غذاهای چرب، دست‌های چرب کودک شما پس از غذا خوردن یا حتی موی سر به مبل برسند. این نوع لکه‌ها معمولا با انعکاس بیشتر نور، خودشان را نشان می‌دهند و آلودگی مبل را نمایان می‌کنند. برای پاک کردن این نوع لکه می‌توانید از محلول پاک‌کننده مبل چرم استفاده کنید یا به کمک کمی پودر نشاسته ذرت یا جوش شیرین، سطح لکه را بپوشانید و بعد از گذشت چند ساعت، با یک مسواک نرم لکه را از بین ببرید و با دستمال آن را کاملا تمیز کنید.

لکه جوهر

در صورتی که از یک خودکار معیوب یا از هر طریق دیگری جوهر روی مبل چرمی شما لکه ایجاد کند، باید پیش از نفوذ آن به لایه‌های پایین‌تر مبل آن را پاک کنید. پاک کردن لکه جوهر با الکل به بهترین شکل انجام می‌شود؛ کافیست یک گلوله پنبه را به الکل آغشته کنید و جوهر را از روی مبل پاک کرده و لکه را از بین ببرید. بعد از پاک شدن لکه، حتما جای آن را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید و سپس با یک دستمال خشک، رطوبت را از بین ببرید.

لکه نوشیدنی

برای پاک کردن لکه نوشیدنی‌ها می‌توانید از محلول شستوشوی مبل استفاده کنید و رد آلودگی را به طور کامل از بین ببرید. در مورد این نوع لکه هم خشک کردن جای شستشو دارای اهمیت بالایی است. پس فراموش نکنید بعد از اتمام شستشو حتما جای آن را با پارچه تمیز خشک کنید.

شستن مبل چرم

آخرین راهکار، شستوشوی مبل چرمی در مبل‌شویی

برخی از لکه‌ها و کثیفی‌ها هستند که متاسفانه آن‌قدر پایدار شده‌اند و ریشه دوانده‌اند که با محلول‌های خانگی نمی‌توان آنها را از بین برد. در چنین شرایطی، چاره‌ای ندارید جز اینکه مبل‌ها را به مراکز شستشوی مبل بسپارید. هرچند قیمت مبل شویی در مقایسه با راهکارهایی که در این مقاله گفتیم بیشتر است اما قطعا در مقایسه با تعویض لایه رویی مبل چرم عدد خاصی محسوب نمی‌شود. بنابراین، بهتر است به قول معروف «پیه این هزینه را به تنتان بمالید» و بدون فوت وقت، به دنبال مرکزی برای شستوشوی مبل چرمی منزل یا محل کار خود باشید.

جمع‌بندی

شستوشوی مبل چرمی یکی از نیازهای هر محیطی است که از این نوع مبل استفاده می‌کند. بدون شستشو و مراقبت، عمر مبل‌های چرمی شما کاهش می‌یابد و هزینه‌های بیشتری به شما تحمیل خواهد شد. پس بهتر است مراقبت از مبل چرمی را همین امروز شروع کنید و جلوی هزینه‌های بعدی را بگیرید.

در این مقاله به بررسی روش‌های مختلف شستشوی مبل با محلول‌های خانگی و کم‌هزینه پرداختیم و راهکارهایی را هم برای از بین بردن لکه‌های مختلف از روی مبل به شما آموزش دادیم. به یاد داشته باشید که در از بین بردن لکه‌ها، سرعت اهمیت بالایی دارد. پس اگر لکه‌ای روی مبلمان شما ایجاد شده، همین الان به فکر پاک کردن آن باشید.

0 0 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات
0
نظرتو به ما بگوx
تماس 1442