با هر الگویی که از فرش خود استفاده کنید، باز هم در نهایت هر سال یا هر دو سال نیاز به شستشوی فرش خواهید داشت. به دلیل گستردگی نیاز مردم به خدمات شستشوی فرش، امروزه حتی شاهد ظهور قالیشویی آنلاین هم هستیم؛ مراکزی که فرش را درب منزل از شما تحویل گرفته و بدون هیچ دردسری، درب منزل هم به شما تحویل میدهند.
ممکن است مراحل کار قالیشوییها را ندانید و برایتان سوال باشد که فرشها چطور شسته میشوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل شستن فرش ماشینی در قالیشویی بپردازیم و گام به گام همراه با قالیشوییها مراحل شستن فرش را بررسی کنیم. اگر شما هم دقیقا نمیدانید قالیشوییها چطور فرشهای شما در قالیشوییها شسته میشوند، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مراحل شستشوی فرش ماشینی در قالیشویی
اگر شما هم تاکنون تجربه استفاده از خدمات قالیشویی را داشته باشید، حتما دیدهاید که فرشها پس از تجربه شستشو در یک قالیشویی خوب، تفاوت چندانی با فرشهای نو ندارند. احتمالا برای شما هم سوال باشد که این قالیشوییها چه بلایی سر فرشها میآورند که تا این حد تمیز و نو میشوند.
به صورت خلاصه، میتوان بگوییم اتفاقی که در قالیشوییها میافتد تفاوت چندانی با مراحل شستشوی فرش در خانه ندارد اما هر مرحله نسبت به مراحل شستشوی خانگی دقیقتر و حساب شدهتر است. کیفیت شستشوی فرش را کیفیت شویندههای مورد استفاده از یک سو و دقت و تمرکز پرسنل قالیشویی از سوی دیگر تعیین میکنند. با توجه به این موضوع، در ادامه به بررسی دقیق مراحل شستشوی فرش ماشینی در قالیشویی خواهیم پرداخت.
مرحله اول: تحویل گرفتن فرش از شما درب منزل
قالیشوییهای آنلاین در اولین مرحله، فرش را درب منزل از شما تحویل میگیرند. برخی از قالیشوییها حتی مراحل بستهبندی و پک کردن فرش را نیز خودشان انجام میدهند و عملا هیچ نیازی نیست که شما کار خاصی انجام دهید. به هر حال، اولین مرحله کار همیشه تحویل گرفتن فرش از محل زندگی شما و انتقال آن به قالیشویی خواهد بود.
اگر میخواهید هزینه کلی شستشوی فرش توسط قالیشویی را کاهش دهید، توصیه میشود از خدمات قالیشویی در محل خودتان استفاده کنید؛ مثلا اگر ساکن غرب تهران هستید، از قالیشوییهای غرب تهران استفاده کنید و کار را به یک قالیشویی در جنوب شرقی شهر نسپارید.
مرحله دوم: غبارگیری از فرش
هنگامی که فرش به قالیشویی برسد، مراحل شستشوی آن آغاز میشود. اولین مرحله برای شستشوی فرش، زدودن گرد و غبار از روی فرش میباشد. ممکن است شما فرش را برای لکههای روی آن یا بوی بد فرش به قالیشویی سپرده باشید و اصلا گرد و غبار آن به چشمتان هم نخورده باشد اما خاصیت فرش این است که حجم بسیار زیادی از گرد و خاک را در خود جذب میکند. بنابراین، برای آن که بتوانیم فرش را کاملا تمیز کنیم، لازم است که در ابتدا گرد و غبار آن را پاک کنیم.
این مرحله از مراحل شستن فرش ماشینی در قالیشویی به وسیله دستگاههای مخصوص خاکزدای فرش انجام میشود. این دستگاهها بدون آسیب زدن به تار و پود فرش میتوانند تمام گرد و غبار آن را بگیرند. معمولا مرحله پاک کردن گرد و غبار حدود 1 ساعت زمان میگیرد تا به طور کامل انجام شود که البته مدت زمان دقیق خاکگیری به متراژ فرش بستگی دارد.
مرحله سوم: شستن فرش با مواد شوینده
اکنون که گرد و غبار فرش به صورت کامل گرفته شده است، میتوانیم به سراغ مرحله سوم یعنی شستن فرش با مواد شوینده برویم. این مرحله را میتوان مهمترین بخش فرآیند شستشوی فرش دانست زیرا با استفاده از مواد شوینده مناسب، لکهها و چرک فرش به صورت کامل از آن خارج میشوند.
برای اجرای این مرحله در ابتدا باید فرش را مرطوب کنیم و سپس با توجه به نوع لکه و میزان کثیفی فرش، شوینده مناسب را انتخاب نماییم. در مرحله بعد به کمک شوینده انتخاب شده، فرش را به شکل کامل شستشو میدهیم. این شستشو میتواند به وسیله دستگاه انجام شود یا در حالتی که فرش از ارزش بالایی برخوردار باشد، توسط پرسنل و به صورت دستی انجام پذیرد. دستگاههای شستشوی فرش با ایجاد یک حرکت دورانی و نفوذ در عمق تار و پود فرش میتوانند تمام کثیفیهای فرش را بگیرند و فرش را کاملا تمیز کنند. این مرحله از مراحل شستن فرش ماشینی در قالیشویی حدود 1 تا 3 ساعت به طول خواهد انجامید.
مرحله چهارم: آبگیری فرش و خشک کردن آن
با اینکه مهمترین مرحله شستشوی فرش همان مرحله شستن با شوینده است اما نمیتوانیم از اهمیت مراحل بعدی نیز غافل شویم. در مرحله چهارم، لازم است که آب مانده در تار و پود فرش پس از شستشو را به شکل کامل تخلیه کنیم. در صورتی که این مرحله انجام نشود یا با کیفیت نامناسبی انجام شود، بوی نم ناشی از شستشو در فرش باقی میماند. حتی در صورت استفاده از بهترین مواد شوینده و بیشترین تمرکز برای فرششویی، باز هم با آبگیری نامناسب، فرش شسته کیفیت بالایی نخواهد داشت.
معمولا بوی بد فرش پس از شستشوی خانگی به دلیل آبگیری و خشک شدن نامناسب انجام میشود. آبگیری خوب به فرش شما کمک میکند با سرعت بیشتری خشک شود و مدت زمان طولانی مرطوب باقی نماند. پس از آبگیری کامل فرش، نوبت به خشک کردن آن میرسد. خشک کردن فرش میتواند در برابر جریان مستقیم هوا انجام شود یا به وسیله دستگاههای دمنده هوا صورت پذیرد. در هر صورت مهم است که فرش مرطوب را در محیط بسته قرار ندهید تا بوی نم در آن ایجاد نشود. این مرحله مدت زمان قابل توجهی طول خواهد کشید که به شرایط آب و هوا و کیفیت آبگیری بستگی دارد.
مرحله پنجم: تحویل فرش درب منزل
نهایتا، پس از آن که تمام مراحل شستن فرش ماشینی در قالیشویی به اتمام رسید، فرش پیچیده شده و درب منزل به مشتری تحویل داده میشود. اینجا پایان سفرنامه فرش شما به قالیشویی خواهد بود؛ جایی که پس از طی 5 مرحله، فرش کاملا تمیز و عاری از هر گونه لکه به دستتان میرسد.
جمعبندی
شاید برای بسیاری از ما سوال باشد که قالیشوییها چه کاری انجام میدهند که فرش را با بالاترین کیفیت و کمترین میزان آسیب شستشو داده و به ما تحویل میدهند. در این مقاله، پاسخ این سوال را به صورت مفصل ارائه دادیم. اکنون شما میدانید مراحل شستن فرش ماشینی در قالیشویی به چه صورت هستند و با راز کار این مراکز آشنا هستید.