برای ساخت یک فضای مدرن و زیبا، یکی از اولین وضروریترین وسایل، مبلمان است. اکثر افراد مدت زمان زیادی را بر روی مبل میگذرانند که این موضوع، ضرورت تمیزی مبل را نشان میدهد. این در حالی است که همین عامل یعنی نشستن طولانیمدت افراد روی مبل موجب کثیفی زودهنگام پارچه مبل هم خواهد شد زیرا مبلمان در معرض مواد غذایی و آلایندههای مختلفی قرار میگیرد.
راهکار تمیز نگهداشتن مبل در چنین شرایطی، فقط و فقط شستشو خواهد بود. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های مختلف شستشوی مبل بپردازیم و با متداولترین راهکارهای شستشوی مبلمان آشنا شویم. اگر شما هم قصد دارید از طریق آشنایی با این روشها همیشه مبلمان تمیز و درخشانی در منزل خود مشاهده کنید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
بررسی برچسب مبلمان؛ پیش نیاز اطلاع از روش های مختلف شستشوی مبل
اگر بر روی مبل شما لکهای وجود دارد، بهتر است هرچه زودتر آن را بشویید زیرا هرچه لکه بیشتر بماند، پاک کردنش سختتر خواهد بود. روش های مختلف شستشوی مبل در این زمینه میتوانند به شما کنند. در نظر داشته باشید که مبلها دارای انواع مختلف، الیاف مختلف و روشهای شستشوی متفاوتی هستند.
به طور قطع یکی از بهترین شیوههای شستشوی مبلمان، استفاده از خدمات قالیشویی شستن مبل است اما همواره این امکان میسر نیست که مبل را به قالیشویی بسپاریم. از طرفی شستشوی مداوم مبل در خانه با آب هم به بافت آن آسیب میزند. در چنین شرایطی، چه کاری باید انجام داد؟
بزرگترین کمک ما در این شرایط، راهنمایی سازنده مبل در خصوص روش شستشوی آن است. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.
مطلب مرتبط: شستن مبل باعث کاهش عمر آن می شود؟
تعیین روش شستشو
اولین گام در شستشوی مبلمان، بررسی برچسب مبل است. هر مبل برچسب مخصوص خود را دارد که مناسبترین شیوه شستشوی مبلمان روی آن درج شده است. وجود حرف W بر روی برچسب که مخفف واژه Water است، نشاندهنده مجاز بودن استفاده از آب در شستشوی مبل میباشد اما اگر بر روی برچسب مبل حرف S درج شده بود یعنی نباید از آب برای شستشوی مبل استفاده کرد و باید شویندههای خشک را جایگزین آن نمود.
همچنین احتمال دارد با حرف X مواجه شوید که به معنای غیرقابل شستشو بودن پارچه مبل شماست. در این صورت، شما فقط مجاز هستید که از جاروبرقی استفاده نمایید. در صورتی که این حرف را روی برچسب مبل دیدید، توصیه میکنیم حتما روکش مناسب برای مبلمان خود تهیه نمایید.
بعد از آن که از روش مناسب برای شستشوی مبلمان آگاه شدید، نوبت آن است که یک نظافت اجمالی داشته باشید. یعنی باید با استفاده از جاروبرقی، خاک و گرد و غبار و یا باقیمانده غذا و پرزها را از روی مبل جمع کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید، بعد از شستشو نه تنها مبل تمیزتر نمیشود بلکه به علت پخش شدن آلودگیهای قبلی ممکن است مبل کثیفتر هم به نظر میرسد.
روش های مختلف شستشوی مبل
حتما میدانید که امروزه روش های مختلف شستشوی مبل وجود دارند که میتوانند به شما در تمیز کردن هر چه بیشتر مبلمان منزلتان کمک کنند. این روشها بر اساس نوع شوینده، روش شستشو و نوع پارچه مبل قابل انتخاب هستند. در ادامه به بررسی هر یک از این روشها خواهیم پرداخت.
بخارشویی
یکی از روشهای شستن مبلمان، استفاده از بخارشو است. بخارشو برای مبلمان پارچهای میتواند بهترین انتخاب باشد اما برای مبلمان چرمی باید با درجه حرارت بسیار پایین استفاده شود تا چرم را دچار مشکل نکند؛ هر چند که چرم به راحتی با یک دستمال نمدار نیز تمیز خواهد شد. استفاده از بخارشو بر روی مبل مخمل به هیچ وجه توصیه نمیشود. اصولا شستشوی مبلمان مخملی در خانه بسیار دشوار است و کوچکترین خطا، امکان آسیب به مبل را بالا میبرد.
مراحل استفاده از بخارشو به این صورت است که ابتدا باید مبل را گردگیری کنید، بعد از آن بخارشو را به برق بزنید تا گرم شود، سپس از یک شوینده مناسب که کف تولید نکند (مانند جوش شیرین یا سرکه) استفاده کرده، سری مخصوص را متصل کنید و به وسیله بخارشو تمام مبل را تمیز نمایید.
استفاده از شویندههای خشک
شویندههای خشک یکی دیگر از روش های مختلف شستشوی مبل هستند. این شویندهها برای مبلمان پارچهای میتوانند بهترین انتخاب باشند. شوینده خشک نیازی به آب ندارد و به هیج عنوان به بافت پارچه یا الیاف مبلمان شما آسیبی وارد نخواهد کرد.
جوش شیرین یکی از مواد خشک طبیعی است که میتواند در تمیز کردن مبل به شما کمک کند. مخصوصا اگر آلودگی مبل فقط در حد گرد و غبار باشد، جوش شیرین عملکرد خوبی خواهد داشت. کافی است مقداری از جوش شیرین را روی مبل بریزید و بسته به میزان آلودگی مبلمان، حدود چند ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید در جای خود باقی بماند و در نهایت با جاروبرقی جوش شیرین را جمع کنید. این ماده نه تنها آلودگیها را جمع میکند بلکه بوی نامطبوع مبلمان را نیز به طرز محسوسی کاهش میدهد.
روشهای شستشوی دستی
به منظور شستشوی دستی مبلمان در خانه، میتوانید از مواد مختلفی استفاده کنید. یکی از راحتترین روشها برای شستشوی مبل، استفاده از شامپو فرش است. کافی است مقداری از آن را روی یک پارچه بریزید و تمام مبل را تمیز کنید. حتی نیازی به آبکشی هم وجود ندارد؛ فقط کافی است با جاروبرقی یا بخارشو، شامپو را از سطح مبل جمع کنید.
یکی دیگر از روش های مختلف شستشوی مبل به صورت دستی، ترکیب شوینده مبل و اسفنج است. اسفنج را به ماده شوینده آغشته کنید تا کف کند، حالا تمام مبل را با آن تمیز کنید. پس از اتمام کار با یک دستمال مرطوب، سطح مبل را از شوینده بزدایید. اگر چندین بار این عمل را تکرار کنید، مبل شما بسیار درخشنده و عاری از مواد شوینده خواهد شد.
ترکیب آب و آب اکسیژنه
گزینه آخر برای شستشوی مبل در منزل، ترکیب آب اکسیژنه و سرکه است. معمولا آب اکسیژنه را نمیتوان در هر خانهای پیدا اما اگر شما جزو افرادی هستید که مبلمان و فرش منزلتان زیاد کثیف میشود، بهتر است این ماده را در خانه داشته باشید.
برای استفاده از این ترکیب، کافیست چهار قاشق غذاخوری از آن را با یک قاشق سرکه رقیق شده با آب ترکیب کرده و با اسپری بر روی لکه بپاشید. چند دقیقه صبر کنید و حالا با یک دستمال ضخیم مثل دستمال حولهای، محلول را پاک کنید. در ضمن توجه داشته باشید این روش برای مبلمان رنگ روشن مناسب است زیرا آب اکسیژنه، رنگ پارچه را چند درجه روشن خواهد کرد.
نکات مهم بعد از شستشوی مبل
اکنون که با روش های مختلف شستشوی مبل آشنا شدیم، بهتر است برخی نکات تکمیلی در این مورد را هم در نظر داشته باشیم:
- مبل رنگ روشن را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید. نور آفتاب، رنگ پارچه را تغییر میدهد.
- بعد از شستشوی مبلمان، از خشک شدن کامل آن مطمئن شوید، وجود رطوبت در بافت مبل، موجب کپک زدن آن خواهد شد. برای خشک کردن مبل علاوه بر استفاده از هوای آزاد، استفاده از سشوار هم توصیه میشود.
- توجه کنید که بهتر است از مواد شوینده قوی استفاده نشود، زیرا این مواد ممکن است به بافت و الیاف مبل آسیب میزنند.
بهترین روش شستشوی مبلمان
تمامی روشهای گفته شده، برای شستشوی مبلمان در داخل خانه است. اما شستشوی مبلهای حساستر از جمله مبل چرمی و یا مخملی در داخل خانه ریسک بزرگی است زیرا امکان دارد به بافت آنها آسیب وارد شود یا رنگشان تغییر کند. در نتیجه بهترین و موثرترین روش برای شستشوی مبلمان، استفاده از خدمات شستشوی مبل در قالیشویی معتبر است. در این مراکز از روشها و دستگاههایی استفاده میشود که احتمال آسیب به مبلمان شما را به حداقل میرساند.
بیشتر بخوانید: بهترین شوینده مبلمان چیست؟
جمعبندی
مبلمان در معرض انواع مختلفی از آلودگیها قرار دارند که ظاهر آنها را کهنه و فرسوده میکند. تمیز کردن مبلها در فواصل کوتاه، تنها راهکار برای حفظ زیبایی ظاهر مبل است که اگر به صورت اصولی انجام نشود، موجب آسیب و خسارت خواهد شد.
در این مقاله، به بررسی روش های مختلف شستشوی مبل در خانه پرداختیم و تعدادی از بهترین شویندهها برای این کار را به شما معرفی کردیم. در نظر داشته باشید که هیچ روش خانگی نمیتواند به اندازه استفاده از خدمات قالیشویی کمخطر و کارآمد باشد. بنابراین، اگر قصد دارید مبلمان منزل خود را با بهترین کیفیت و کمترین ریسک شستشو دهید، بهتر است خدمات قالیشوییها را نیز در نظر داشته باشید.