راهنمای شستشوی پرده در منزل

یکی از اجزای ثابت و اساسی دکوراسیون منازل پرده‌ها هستند که امروزه در انواع مختلفی وجود دارند و از مواد مختلفی تولید می‌شوند.. پرده‌ها همانند فرش و مبلمان در طول سال همواره مورد استفاده قرار گرفته و این به معنی داشتن پتانسیل بالای آن برای کثیف شدن و جذب آلودگی است بنابراین شستشوی پرده و زدودن آلودگی‌ها از آنها اهمیت بالایی دارد. تمیزی و زیبایی پرده‌ها نقش بسیار پررنگی در جذابیت و گیرایی دکوراسیون منازل دارد.

شستشوی پرده‌ها ازجمله کارهایی است که نیازمند آشنایی با ترفندها و نکات مختلفی است و لازم است که برای شستن انواع پرده‌ها از ابزارها و مواد شوینده مختلفی استفاده کرد. عدم آشنایی با بافت پرده، عدم شناخت شوینده مناسب، انتخاب نادرست دمای آب و … می‌تواند به پرده‌ها آسیب وارده کرده و باعث تغییر رنگ و ظاهر آنها شود. به همین دلیل بهتر است برای شستشوی پرده خود از یک قالیشویی معتبر کمک بگیرید. در ادامه مطلب به بررسی بهترین شیوه‌های شستن پرده و نکات مهم در شستن آنها اشاره خواهد شد.

شستن پرده

مهم‌ترین نکات در شستن پرده‌ها

برخلاف گذشته، امروزه انواع مختلفی از پرده‌ها در دسترس افراد قرار دارند به‌گونه‌ای که هرکدام از آنها از مواد مختلفی تولید شده و ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی دارند. هرکدام از انواع پرده‌ها می‌توانند برای محیط‌های مختلفی مانند محیط‌های مسکونی، اداری، تجاری و … استفاده شوند و ممکن است هرکدام از آنها آلودگی‌های مختلفی را جذب کنند به همین دلیل لازم است که در نگهداری و تمیز کردن آنها به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه شود. ازجمله مهم‌ترین نکات در شستشوی انواع پرده‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لازم است که ماهانه یک بار پرده‌ها به‌وسیله جاروبرقی گردگیری شود تا هم از چروک شدن و هم از کدر و کثیف شدن آنها جلوگیری شود.
  • انتخاب روش شستشوی پرده‌ها باید بر اساس نوع پرده و مواد به‌کاررفته در آن صورت بگیرد.
  • لازم است که پرده‌ها به‌صورت هفتگی تکانده و گردگیری شوند تا کمتر به شستشو نیاز پیدا کنند.
  • استفاده بیش‌ازحد از جاروبرقی خصوصاً برای پرده‌های ظریف و حساس ممکن است باعث آسیب دیدن آنها شود.
  • ممکن است بعد از گذشت مدتی موادی مانند مو، کرک و … به پرده‌ها بچسبد و به همین دلیل لازم است که از برس‌های مخصوص برای برداشت این مواد و گردوغبار استفاده کرد.
  • تعدادی از پرده‌های سبک وجود دارند که می‌توان با استفاده از ماشین لباسشویی شست، البته نباید از دور تند و آب بسیار داغ برای شستن این نوع پرده‌ها استفاده کرد.
  • پرده‌های ظریف باید به‌صورت دستی شسته شوند تا آسیبی به آنها وارد نشود.
  • پرده‌های سنگین که قابلیت شستشو با دست و ماشین لباسشویی را ندارند می‌توانند توسط بخارشو تمیز شوند.

شستشوی پرده در منزل

به‌صورت کلی می‌توان از 3 روش متفاوت برای شستشوی پرده‌ها در منزل استفاده کرده که شامل شستشو با ماشین لباسشویی، شستشو با دست و استفاده از بخارشو و خشک‌شویی پرده است. هرکدام از این روش‌ها برای نوع خاصی از پرده‌ها به‌کاررفته و می‌تواند کارایی منحصربه‌فردی داشته باشد. پرده‌های سبک را می‌توان تحت شرایط خاص و با تنظیم دقیق ماشین لباسشویی شست و پرده‌هایی که از بافت ظریف و نازکی برخوردار هستند و حساسیت بالایی دارند باید به‌وسیله دست شسته شوند. استفاده از بخارشوی و خشک‌شویی بهتری روش برای شستن پرده‌های سنگین است.

به‌صورت کلی برای تمیز کردن و شستن انواع پرده‌ها باید به نوع پرده، جنس آن، میزان آلودگی و … توجه شود و بهترین روش شستشو برای آنها انتخاب شود. هرچند که شستن تعدادی از پرده‌ها به مهارت و تخصص خاصی نیاز دارد و لازم است که از خدمات قالیشویی و پرده شویی استفاده شود اما بسیاری از پرده‌ها مانند پرده‌های پارچه‌ای، پرده‌های چوبی، پرده‌های آلومینیومی و … به‌راحتی در منزل شسته می‌شوند و افراد عادی می‌توانند با رعایت نکات و فاکتورهای مختلف اقدام به شستشوی آنها کنند. برای آشنایی با انواع پرده و ویژگی آن ها به مقاله راهنمای خرید پرده مراجعه کنید.

روش شست و شوی پرده های مختلف

پرده‌ها نقش ویژه‌ای در افزایش زیبایی منازل دارند و امروزه انواع مختلفی از آنها بر اساس جنس و مدل در دسترس هستند و افراد می‌توانند متناسب با سلیقه خود نوع دکوراسیون منزل، سلیقه، فرهنگ و محل جغرافیایی از آنها استفاده کنند. برای شستن انواع پرده‌ها لازم است که از روش‌های مختلفی استفاده شود و از مواد شوینده مخصوصی برای آنها استفاده شود تا آسیبی به بافت و الیاف آنها وارد نشود. برای شستن هرکدام از انواع پرده‌ها می‌توان از روش‌های مختلف استفاده کرد که رایج‌ترین آنها به شرح زیر است:

روش شستشوی پرده مخمل

پرده‌های مخمل انواع مختلفی دارند و می‌توان بعضی از آنها را با ماشین لباسشویی شست درحالی‌که تعدادی از آنها حتماً باید به‌صورت خشک‌شویی تمیز شوند اما بهترین کار این است که تمامی پرده‌های مخمل توسط خشک‌شویی شسته شوند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام شستن این نوع پرده‌ها باید به آن توجه کرد ثبات رنگ پرده است. قبل از اقدام به شستن پرده باید پارچه نمداری را به گوشه‌ای از پرده کشید و درصورتی‌که پارچه رنگی شد باید از شستن آن خودداری کرد و آن را به قالیشویی در تهران یا پرده شویی سپرد. بهترین روش برای خشک‌کردن پرده‌های مخملی نیز پهن کردن آنها بر روی یک پارچه کتان است.

شستشوی انواع پرده آکریلیک

پرده‌های آکریلیک ازجمله پرده‌های بسیار حساس هستند و به‌شدت پتانسیل چروک شدن بالایی دارد بنابراین برای شستن این نوع پرده‌ها بهتر است که از محل نصب جدا نشوند و در حالتی که آویزان هستند شسته شوند. برای شستن پرده‌های آکریلیک بهتر است که بر اساس مراحل زیر عمل شود:

  • ابتدا باید یک ملافه بزرگ به پشت پرده وصل کرد و سپس در زیر پرده یک یا چند حوله پهن کرد.
  • محلول آب و مایع پاک‌کننده را در یک بطری اسپری ریخته و سپس پرده را از بالا تا پایین اسپری کرد.
  • در مرحله سوم با استفاده از یک دستمال کتان سفیدرنگ و تمیز باید پرده را پاک کرد و درنهایت ملافه و حوله‌ها را جمع کرد و اجازه داد که پرده به‌آرامی خشک شود.

شیوه شستن پرده‌های نخی

پرده‌های نخی ازجمله پرده‌هایی هستند که ممکن است بعد از شستشو دچار تغییراتی در سایز و اندازه شوند به همین دلیل بهتر است که افراد قبل از دوخت این نوع پرده‌ها حتماً پارچه آن را در محلول آب و نمک بخیسانند تا بتوانند بر اساس اندازه و سایز واقعی آن را برش داده و بدوزند. محلول آب و نمک علاوه بر جلوگیری از آب رفتن پارچه به تثبیت رنگ آن نیز کمک خواهد کرد. این نوع از پرده‌ها را می‌توان به روش‌های مختلف دستی و ماشینی شستشو داد و بعد از اتو کردن دوباره آنها را آویزان نمود.

نحوه شستن پرده زبرا

پرده‌های زبرا ازجمله پرده‌های مدرن و جدیدی هستند که در سال‌های اخیر مورد استقبال زیادی قرار گرفته و طرفداران بی‌شماری دارند. شستن این نوع پرده‌ها نیازمند رعایت نکات مختلفی است. شستشوی پرده زبرا به دو روش مختلف انجام می‌شود که به شرح زیر می‌باشند:

  1. در روش اول می‌توان پرده را کاملاً از محل نصب باز کرده و اقدام به شستن آن کرد. البته باز و بسته کردن پرده‌های زبرا یک کار تخصصی است و باید نیروهای متخصص این کار را انجام دهند. بعد از باز کردن پرده باید آن را در یک محل صاف قرار دارد و به کمک یک فرچه یا اسفنج نرم و محلول آب و مواد شوینده مناسب آن را تمیز کرد و درنهایت آن را خشک و دوباره نصب کرد.
  2. در روش دوم می‌توان پرده را بدون باز کردن تمیز کرد. در این روش می‌توان با استفاده از یک بخارشو یا شامپو فرش اقدام به شستن پرده نمود. البته باید توجه داشت که نباید از شوینده‌های اسیدی یا آنزیم دار برای تمیز کردن این پرده‌ها استفاده کرد. همچنین باید از یک اسفنج نرم برای تمیز کردن پرده استفاده کرد تا آسیبی به آن وارد نشود.

شستشوی پرده توری

پرده‌های توری نیز ازجمله پرده‌هایی هستند که حساسیت بالایی دارند و بهتر است که حتماً به روش دستی شسته شوند. برای این پرده‌ها نیز باید مواد شوینده مناسبی انتخاب شده و از آب ولرم استفاده شود. برای آنکه این پرده‌ها نیز چروک نشوند بهتر است که حتماً قبل از خشک شدن کامل و همراه با کمی رطوبت نصب شوند تا حالت خودشان را حفظ کنند.

تمیز کردن و شستن پرده آلومینیومی

پرده‌های آلومینیومی نیز ازجمله کاربردی‌ترین پرده‌ها هستند که معمولاً در محیط‌های اداری بیشتر استفاده می‌شوند و بهترین روش برای تمیز کردن آنها استفاده از اسپری‌های تمیزکننده است. البته می‌تواند از شوینده‌های مختلف نیز برای پرده‌ها استفاده کرد. بعد از استفاده از اسپری تمیزکننده می‌توان از یک دستمال تمیز برای پاک‌کرده پرده استفاده کرد و آلودگی‌ها را از بین برد.

روش شستن پرده پارچه‌ای

پرده‌های پارچه‌ای نیز ازجمله پرده‌های رایجی هستند که در بسیاری از منازل استفاده می‌شوند و ممکن است که دچار آسیب و خسارت شوند به همین دلیل بهترین کار این است که این پرده‌ها توسط خشک‌شویی شسته شوند. انواع پارچه‌های مختلف مانند ساتن، ابریشم و … ممکن است بعد از شستشو دچار چروک شدگی شوند و حتماً باید از اتو برای صاف شدن آنها استفاده شود و یا آنکه زمانی آویزان شوند که به‌صورت کامل خشک نشده و هنوز رطوبت دارند. اتو کردن پرده‌های پارچه‌ای نیز نیازمند توجه بالایی است چراکه ممکن است تعدادی از این پرده‌ها در دمای بالا آسیب ببینند.

روش تمیز کردن پرده پلیسه

پرده‌های پلیسه از دیگر پرده‌های پرمصرفی هستند که در مقایسه با پرده‌های پارچه‌ای، مخملی و توری سخت‌تر شسته می‌شوند و برای تمیز کردن آنها لازم است که حتماً از اسفنج مرطوب، آب و محلول‌های شستشوی مطمئن استفاده شود. نباید پرده‌های پلیسه را به‌صورت کامل در آب فرو برد چراکه ممکن است ظاهر آنها تغییر کرده و چین‌های آن به هم بخورد و بهتر است که قبل از اقدام به شستشوی این نوع پرده‌ها از جاروبرقی برای تمیز کردن آنها استفاده شود.

شستن پرده چوبی

پرده‌های چوبی نیز از انواع پرده‌های پرطرفداری هستند که می‌توانند در زیبایی دکوراسیون منازل نقش پررنگی داشته باشند. برای تمیز کردن این نوع پرده‌ها نباید از آب زیاد استفاده کرد چراکه ممکن است دچار آسیب و خسارت شوند. می‌توان آلودگی‌های موجود بر روی این پرده‌ها را با استفاده از برس‌های نرم و آب خیلی کم تمیز کرد و باید شستشوی کامل آنها خودداری نمود.

شستشوی پرده در لباسشویی

شستن پرده در لباسشویی یکی از روش‌های راحت و کم هزینه است که برای برخی از انواع پرده کاربرد دارد. برای شستن پرده در لباسشویی باید به جنس، رنگ و بافت پرده توجه کنید. از طرف دیگر طراحی و مدل پرده عامل دیگری است که بر این موضوع تأثیر مستقیم دارد. برای شستشوی پرده در لباسشویی ابتدا باید پرده را جدا کنید و گیره‌های آن را بردارید. سپس در صورتی که پرده شما بافت خیلی نازک یا حساسی ندارد، می‌توانید از این روش استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای پرده‌های رنگ روشن از شوینده‌های مخصوص پارچه رنگی و برای پرده‌های سفید از شوینده‌های مخصوص البسه سفید استفاده کنید.

به منظور کاهش آسیب به بافت پرده بهتر است دور چرخش لباسشویی را روی کمترین میزان تنظیم آن کنید و لباسشویی را با کمترین زمان ممکن روشن کنید. برای شستن پرده‌های نخی می‌توانید دمای آب را نهایتاً تا 30 درجه تنظیم کنید. برای پرده‌های سفید و ضخیم بهتر است دمای آب 40 درجه باشد تا پارچه تمیزتر شسته شود. در صورتی که پارچه پرده‌ای شما بسیار ظریف و نازک است نیز باید آن را روی دمای آب سرد تنظیم کنید.

خشک کردن پرده بعد از شستشو

توجه داشته باشید که هیچگاه برای شستن پرده در لباسشویی آن را در دور تند دستگاه قرار ندهید. این کار موجب می‌شود تا پرده‌ها چروک شوند و حتی در صورت حساس بودن پارچه پرده ممکن است پاره شود. برای خشک کردن پرده می‌توانید آن را روی حالت خشک کن قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا آب اضافی پرده‌ها گرفته شود و پرده شما سریع‌تر خشک شود. در نهایت پرده‌ها را تکان دهید و سر جای خودش آویزان کنید. با این ترفند پرده شما چروک نمی‌شود و بعد از شستشو ظاهر بهتری پیدا می‌کند.

شستشوی پرده

جمع بندی

پرده‌ها به‌عنوان یکی از اجزای اصلی و تعیین‌کننده دکوراسیون منازل شناخته و امروزه از انواع مواد مختلفی ساخته می‌شوند. برای شستشوی پرده‌ها لازم است که حتماً به نکات مختلفی همچون نوع پرده، مدل پرده، جنس پرده و … توجه شود و در انتخاب مواد و روش شستشو توجه و دقت بالایی صورت پذیرد.

0 0 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمیترین
جدیدترین رای بیشتر
نظرات
مشاهده همه نظرات
سمیرا علیمردانی

من خونه ام نزدیک اتوبانه و پرده هام خیلی کثیف بودن اما واقعا این پست عالی بود. وب سایتتون زیبا طراحی شده و منو خیلی راحت به چیزی که دنبالش بودم نزدیک کرد ممنونم

2
0
نظرتو به ما بگوx
تماس 1442